Имунитет за децата ни

Имунната система е изградена от мрежа от клетки, тъкани и органи, които работят заедно, за да защитят тялото. Лактоферинът може едновременно да влияе върху клетките на имунната система и клетките, участващи във възпалителната реакция, благодарение на своите желязосвързващи свойства и взаимодействие с клетки и молекули. Лактоферинът подсилва имунната система, има антивирусно, антибактериално, антипаразитно действие.

Съставки

TUT Immune обединява ценните полезни свойства на няколко активни съставки с доказано благотворно действие при борбата с различни инфекции. Основни активни съставки: лактоферин, цинк, витамин D3, инозитол.

Действие на лактоферина

Лактоферинът предотвратява навлизането на вируса в клетките на приемника, като блокира клетъчните рецептори или като директно се свързва с вирусните частици.

Приложение

TUT Immune е предназначен за поддържане и подсилване на имунната система на бебета и деца от всяка възраст. Продуктът укрепва защитните сили на организма.

Какво е лактоферин?

Лактоферинът е мултифункционален желязосвързващ протеин от групата на трансферините. Произвежда се от различни клетки в организма и е мощен имуностимулатор. Намира се в различни телесни течности, като най-богато съдържание има в коластрата на майчиното мляко при бозайниците.

Специфична за лактоферина е способността му да се свързва с желязото, което ограничава количеството на свободно желязо, налично за патогенните микроорганизми, и възпрепятства техния растеж. Освен това лактоферинът се свързва директно с и въздейства върху определени патогенни микроорганизми, при което ги деактивира.

лактоферин

ДЕЙСТВИЕ НА ЛАКТОФЕРИНА

Лактоферинът е важна част от вродената имунна система, който има съществена роля и при развитието на придобития (адаптивен) имунен отговор.

Като естествена съставка на кърмата, лактоферинът помага на кърмените бебета да се справят с различни инфекции. Проведени са редица изследвания, които доказват, че допълнителният прием на лактоферин засилва активността на имунните клетки и противодейства на широк кръг вируси.

действие на лактоферина
FDA сертификат

TUT Immune е произведен в съответствие с добрите производствени практики за хранителни добавки на Американската Администрация по Храни и Лекарства (US FDA GMPs)