untitled1111
Водата има лечебна сила, но в наши дни тя често е заменяна от газираните напитки и кафето. Правилният прием на вода може да излекува много проблеми, но нека се запознаем по-отблизо с тези факти.
Водата е от голямо значение за всички живи същества. До 60% от човешкото тяло е вода, мозъкът се състои от 70% вода, кръвта е 80% вода, а белите дробове са почти 90% вода. Уникалните качества и свойства на водата са това, което я прави важна и основна за живота. Отличната и способност да разтваря толкова много вещества позволява на нашите клетки да си набавят ценни хранителни вещества и минерали . Въглехидратите и протеините, които нашето тяло използава като храна се метаболизират и транспортират от водата в кръвния поток. Не по-малка е ролята и да транспортира отпадъчния материал от организма.

Водата – ефикасно лекарство

Водата е най-ефективното лекарство на природата, тъй като тя е от съществено значение за прочистване и премахване на токсините от тялото. Когато тялото ви не си набавя достатъчно вода, то не може да премахне тези токсини и започват да настъпват проблеми в организма. Когато сте под стрес или в организма настъпва някаква промяна, вашето тяло ще произвежда химикали и други отпадъчни вещества, които трябва да бъдат изхвърлени от организма. Водата е тази, която ги премахва през белите дробове, кожата, урината и фекалиите. Достатъчният прием на вода ще ви поддържа в добро здравословно състояние.
images21
Дневен прием на вода

Препоръчително е да се пият най-малко осем чаши вода на ден, а през летния сезон повече (може и двойно). Така организмът ви ще функционира нормално и вероятността да имате здравословни проблеми е по-малка. Известно е, че водата има ефект върху различни заболявания като ангина, артеит, астма, проблеми с гърба, депресия, диабет, наднормено тегло, високо кръвно налягане, висок холестерол, мигрена, множествена склероза и други.
В повечето страни чешмяната вода е замърсена или не съвсем годна за пиене и в такива случаи е необходимо да я пречиствате. Друг вариант е да пиете бутилирана вода. Кафето, бирата, содата, сокът и други течности съдържат дехидратиращи агенти и пиейки ги вие можете да загубите повече течности, отколкото сте приели. Така че пийте предимно вода!
untitled
Пиейки повече вода вие ще се освободите от токсините и това ще ви накара да се почувствате по-добре. Но създаването на този нов навик не дава мигновени резултати. Нужно е повече време, за да усетите благотворния ефект на водата върху организма ви. Можете да използвате също и Рейки за подобряване здравословната сила на водата. Можете също и да говорите на водата, държейки чашата с две ръце. Скорошни проучвания са установили, че водата притежава памет и говорейки и, ние можем да я заредим с положителни мисли. Затова, винаги когато пиете вода мислете позитивно и скоро ще усетите благоприятния ефект върху тялото.