untitled

Волф Месинг е една от най-загадъчните фигури на ХХ век. Пророчествата и способността да чете мисли създават около него една тайнственост. Над неговите феноменални способности се прекланят дори Айнщайн и Зигмунд Фройд.

Волф Месинг е роден на 10 септември 1899 г. в селце близо до Варшава (Полша), на територията на тогавашната Руска империя. Той проявява изненадващи психични способности още в ранна възраст. Пез 1937 г. Месинг предрича, че ако Адолф Хитлер тръгне да завладява Съветския съюз, го чака поражение и смърт и заради това свое публично изказване привлича вниманието на Гестапо. Полицията го търси под дърво и камък срещу възнаграждение от 200 000 марки. Във Варшава той е заловен от полицейски патрул, който го закарва в участъка. Там Месинг прави на охранителите мислено внушение и всички се събират в неговата килия, след това излиза, заключва килията и си тръгва свободен и необезпокояван. Същата нощ с рибарска лодка по Западен Буг пресича границата на СССР.

untitled111
Месинг предрича поражението на Хитлер

В СССР той също привлича вниманието на Съветските тайни служби и КГБ. Месинг е тестван от специална комисия, назначена лично от Сталин и Берия. Комисията потвърдила, че Месинг успява да изтегли 100,000 рубли от Щатска банка на СССР представяйки на банковия служител празен лист хартия. След това той връща парите обратно. Касиерът в банката, след като разбира какво е направил, получава сърдечен удар.

Съществува и друг случай, при който Берия заповядва да задържат Месинг в стая в сградата на КГБ и да не му позволяват да я напуска. Той напуска сградата без никакви пречки , въпреки факта, че тя била много добре охранявана.
deb9086d53a96fead573cca21e508fcf
Месинг по време на публични сеанси

Месинг можел също да чете мисли от разстояние, да предсказва бъдещето и да разкаже биографията за даден човек само по снимка. Той също представял своите способности на сцена пред публика. Месинг дори възнамерявал да отвори лаборатория за изследване на аномалиите в човешкия мозък, инвестирайки парите си, но неговото предложение било отказано от властите и по-специално от руското правителство.

Волф Месинг бил един от няколкото милионери, които живеели в СССР, държавата, която не признавала капитализма и правото на собствен бизнес.

През януари 1940 г. избягва в Русия и остава там до края на живота си на 8 ноември 1974 г.

128345024141570695
Месинг е погребан до съпругата си Аида Михайловна Месинг

След смъртта му в дома на Волф Месинг намират тънка тетрадка със записки, която попада в архивите на КГБ с гриф “Строго секретно”. Някои факти за това как той е използван от съветското военно разузнаване са заличени завинаги, но светът все пак ясно пази спомена за най-изумителния феномен на XX век – Волф Месинг.