Активните съставки в TUT Immune

ЛАКТОФЕРИН

Лактоферинът е мултифункционален желязосвързващ протеин от групата на трансферините. Произвежда се от различни клетки в организма и има мощно антивирусно, антимикробно и противовъзпалително действие. Намира се в различни телесни течности, като най-богато съдържание има в коластрата на майчиното мляко при бозайниците.

ВИТАМИН D3

Витамин D3 е мастно-разтворим витамин, който се синтезира в кожата под въздействието на слънчевата светлина. Витамин D регулира обмяната на калций и фосфор, което е от особено значение за поддържане здравината на костите. По-скорошно открити функции на Витамин D разкриват неговата важна роля за действието на имунната система. Недостигът на витамин D се свързва с увеличена склонност към автоимунни заболявания и повишена податливост към инфекции. При необходимото ниво на съдържание на витамин D в организма се задействат специални протеини, спомагащи борбата с вирусите.

ЦИНК

Цинкът влияе върху различни компоненти на имунната система и е необходим за синтезирането на имунорегулаторни протеини и за поддържането на нормалната имунна функция. Цинкът влияе благоприятно при лечението на настинки, като намалява продължителността на заболяването и неговата острота, и подпомага защитата от респираторни инфекции, а освен това има и противовъзпалително и антиоксидантно действие. Недостигът на цинк води до редица проблеми като забавяне на растежа, дисфункция на имунната система и когнитивни нарушения.

ИНОЗИТОЛ

Инозитолът е въглехидрат, който се синтезира в определени тъкани и органи и чрез кръвта навлиза във всички клетки. Инозитолът има значение за регулирането на важни клетъчни функции и е естествен антиоксидант.