positive-thinking-b
Силата на позитивното мислене

Позитивното мислене е умствено и емоционално отношение, което се фокусира върху светлата страна от живота и очаква положителни резултати.
Позитивният човек очаква щастие, здраве и успехи и вярва, че може да преодолее всички препятствия и трудности.
Позитивното мислене не се приема от всички. Някои не го възприемат и се подиграват на тези, които го следват, но все повече расте броят на хората, които приемат позитивното мислене като факт и вярват в неговата ефективност.
Изглежда този въпрос набира популярност, както е видно от многото книги, лекции и курсове на тази тема.
За да го използвате в живота си, вие се нуждаете от нещо повече освен усещането за неговото съществуване. Трябва да приемете този начин на мислене във всичко, което правите.

Как работи позитивното мислене?

Следната история ще ви разкрие как тази сила работи:
Алън кандидатствал за нова работа, но той не вярвал, че ще я получи, тъй като неговото самочувствие било ниско, а самият той се смятал за неудачник и недостоен за успех. Той имал отрицателно отношение към себе си и затова смятал, че другите кандидати били по-подходящи и по-квалифицирани от него. Съзнанието на Алън било обсебено от негативни мисли и страхове, свързани с работата през цялата седмица, предхождаща интервюто. Той всъщност очаквал да се провали.
В деня на интервюто той се оспал и за негов ужас открил, че ризата, която планувал да облече, била мръсна, а другата трябвало да се изглади. Тъй като вече закъснявал, Алън облякъл намачканаа риза и без да е закусвал, отишъл на интервюто.
По време на интервюто той бил напрегнат, негативно настроен, гладен и притеснен за ризата. Всичко това разсейвало съзнанието му и му попречило да се концентрира. Цялостното му поведение направило лошо впечатление и като последица, той материализирал страха си и не получил работата.
Джим кандидатствал за същата работа, но подходил по друг начин. Той бил сигурен, че ще получи работата. През седмицата, предхождаща интервюто, Джим често визуализирал обстановката, че е направил добро впечатление и е одобрен за мечтаната работата.
Вечерта преди интервюто Джим приготвил дрехите, които щял да облече на следващия ден и си легнал малко по-рано. В деня на интервюто той се събудил по-рано от обикновеното и имал достатъчно време да закуси и да стигне до срщата преди определения час.
Работодателите одобрили поведението му и го назначили на работа.
Какво научихте от тези две истории? Имаше ли магия в тях? Не, всичко се случи по естествен начин.
untitled11
Положителното мислене е начин на живот

С позитивната си нагласа ние изпитваме приятни и щастливи чувства. Това ни носи светлина в очите, повече енергия и щастие. Цялото ни същество излъчва добронамереност, щастие и успех. Позитивното мислене оказва благоприятно влияние и върху здравето. Вървим с вдигната глава, а езикът на тялото показва начина, по който се чувстваме.
Положителното и отрицателното мислене са заразни.
Ние въздействаме и можем да бъдем засегнати от хората които срещаме по един или друг начин. Това се случва инстинктивно и на подсъзнателно ниво чрез думи, мисли и чувства и чрез езика на тялото. Чудно ли е тогава, че искаме да сме заобиколени от позитивни хора и избягваме отрицателно настроените?
Хората са по-склонни да ни помогнат ако сме позитивни и не харесват и избягват всеки, излъчващ негативизъм.
Негативните мисли, думи и поведение създават неприятни чувства и настроения. Когато умът е негативно настроение се привлича лошата енергия и се създава усещане за неудовлетвореност. Това неминуемо се прехвърля на околните.
images111
Инструкции и съвети за положително мислене

За да пренастроите ума ви да работи позитивно, е необходимо известно време, защото отношението и мислите не се променят за една нощ
1. Прочетете тази тема, помислете за ползите от нея и се убедете сами като опитате. Силата на вашите мисли е огромна и тя може да промени живота ви. Това обикновено се случва подсъзнателно, но е възможно процесът да настъпи и на съзнателно ниво. Дори ако идеята ви изглежда странна, опитайте! Вие няма какво да губите, можете само да спечелите.
2. Игнорирайте какво казват за вас другите хора, ако открият че начинът ви на мислене се променя.
3. Използвайте въображението си, за да визуализирате само благоприятни и изгодни ситуации.
4. Използвайте позитивни думи, когато говорите с околните.
5. Усмихвайте се малко повече, това помага да мислите позитивно.
6. Веднъж влезнала отрицателна мисъл в ума ви, трябва моментално да бъде заменена с друга позитивна и конструктивна.
7. В случай, че изпитвате вътрешна съпротива и трудности при подмяна на отрицателните мисли с положителни такива, не се отказвайте, а опитвайте отново.
8. Няма значение какво е вашето положение в настоящия момент. Мислете позитивно, очакват ви само благоприятни резултати, ситуации и обстоятелства. Ако постоянствате, вие ще промените начина, по който мислите. Може да отнеме време, докато това стане, но със сигурност ще има положителен резултат.
9. Друга полезна техника е повтарянето на утвърждения. Тази техника е подобна на творческата визуализация и може да се използва заедно с нея.